We cover several cities, choose one to explore!
Restaurangrecension | Surfers

En av mina favoritrestauranger i Sverige, trots att jag bara besökt den en enda gång vilket var i Visby, är Surfers. Jag blev så imponerad av de goda smakerna, det känns vällagat, finns mycket vegetariskt på menyn och drinkarna är något extra.

Den här sommaren (2018) har Surfers slagit upp sin restaurang i Humlan, en restaurangyta i Humlegården som genom åren haft olika gäster som tar över, och i år var det alltså Surfers tur, som annars ligger på Regeringsgatan.

Jag skulle äta middag med min kära (och äldsta) vän Maria. Hon är nog den jag faktiskt pratar mest med, i kvantitet. Vi har en konstant konversation på Whatsapp, det händer sällan att det går en dag, eller ens ett par timmar utan att den är igång. Det var även Maria jag besökte Surfers med för första gången, då i Visby förra året. Vi började med varsin drink, vad Maria än beställer lyckas hon alltid få till de där gigantiska paraply-drinkarna. Denna, var nästan större än henne och bestod av Gin, Riesling, Jordgubbar och Basilika - blir du sugen heter den Beijing Babe. Jag gick på ett säkert kort då jag beställde denna Zàijiàn med mörk rom, chili och ingefära även förra gången. Då upplevde jag att det var den godaste drinken jag druckit - tyvärr var den inte lika god, eller ambitiöst gjord, denna gång.

Sen beställde vi in massor av smårätter att dela på. De rekommenderar sex rätter på två personer, alltså tre per person. Jag skulle säga att det räcker med fem på två personer, men det beror på hur hungrig du är. Ett måste är den Ingefärsdoftande tofun, som vi tog i dubbel uppsättning. Till det Barbarisk rättiksallad, Sötsyrlig krispig fisk, Lyckobringande räkbollar och Dan Dan Mian (nudlar) och till det ett vitt Riesling.

Jag gillar Surfers främst på grund av den goda maten, de har verkligen fått mig att uppskatta kinesiskt och älska sichuanpeppar. De har fina och ambitiösa drinkarna och en trevlig stämning som är avslappnad men härlig att vistas i. Miljön och inredning är i min smak, charmig och mysig. Tyvärr är det enda jag upplevt som mindre bra under båda mina besök servicen. Den är inte på något sätt dålig egentligen, de gör sitt jobb (förutom i Visby där vi fick en servitör som hade noll koll och ärligt talat inte riktigt brydde sig - men han försvann och ersattes av en bättre servitris). Men det är något i attityden, den är ganska kort i tonen - jag saknar leenden och en varm och välkomnande känsla. Servicen är inte förstaklassig. Jag anser dock att Surfers är lite mer prisvänligt än andra restauranger i samma kategori! Jag rekommenderar dig att gå hit.

Betyg för Surfers

Mat: ++++
Miljö: ++++
Pris: ++++
Service: +++

 

PS. I Humlan behöver (kan) du inte boka bord, det är bara drop in så du kan behöva ta en drink eller två i baren i väntan på bord. Men det är mest bara trevligt!

 

 

Write a comment