We cover several cities, choose one to explore!

Jag satte inga konkreta mål för 2018, och uttalade inga drömmar högt. Men jag tror att det blir tydligare att se vad man vill uppnå och enklare att nå sina mål om man har de framför sig, svart på vitt. Mina mål sträcker sig från högt och lågt, allt ifrån att få in rutiner till att skapa lite livsregler eller uppnå stora drömmar. 

Även om jag inte hade några nedskrivna mål förra året, kommer jag att kunna ta med mig några lärdomar. Det här lärde jag mig 2018: 

 • Skriv alltid ner dina tankar och idéer innan du somnar, du kommer inte komma ihåg dem när du vaknar. 
 • Det kommer alltid finnas energitjuvar i din omgivning, lär dig att inte bry dig om dem. 
 • Grow through what you go through.


Mål och drömmar för 2019:

 • Sätt mål

  Förhoppningsvis kan jag checka av den här ganska snabbt. Mitt första mål det här året är att sätta mål. Vissa delar jag med mig av här, vissa är lite mer privata. Men det är viktigt att jag skriver ner dem, så jag vet var jag står någonstans.

 • Jobba på självkänslan

  Jag MÅSTE bli mer trygg i mig själv. Jag har ganska bra självförtroende, men inte så bra självkänsla. Jag kan ofta tvivla på hur bra jag är, och tänker ofta att jag är en stor bluff. Jag måste våga lita på mig själv och min förmåga, vara rak i ryggen och inte förminska mig själv. Detta gäller inte mina vänskapsrelationer eller min familj, men i arbetslivet och i mina kärleksrelationer. Jag är alldeles för orolig, tänker alldeles för mycket och överanalyserar allt. Jag har svårt att ställa krav, och förstå mitt värde. Jag måste vara viktigast. Jag måste våga vara mig själv, älska mig själv fullständigt, bristerna inkluderat. Våga vara operfekt.
  Det här måste det bli ändring på.

 • Göra mer saker som piggar upp vardagen

  Jag vill få in småsaker som förhöjer vardagsglädjen i mitt liv, på rutin. Exempelvis börja dagen med frukost på restaurang ett par gånger i månaden, det behöver inte vara något lyxigt, men det är ett härligt sätt att starta dagen på. Att lära sig nya saker och uppleva nya ting bidrar också till att jag mår bra, så jag tänker att jag ska börja gå på fler seminaruim och workshops. Det finns väldigt mycket där ute, jag får en del inbjudningar och man kan hitta mycket som är gratis. Detta vill jag börja göra regelbundet.

 • Ta hand om hälsan

  Eftersom att jag både avslutade 2018 och påbörjar 2019 med att inte vara helt i form (jag är fortfarande under utredning) så är hälsan viktigare än någonsin för mig. Jag har i princip inte druckit alkohol sedan 15 december, och fortsätter så tills vidare. Jag har även antagit utmaningen Veganuari i ett försök att äta bättre, och skona djuren. Jag äter ju redan en ganska vegetarisk kost, med inslag av fisk och skaldjur. Jag äter inget kött sedan augusti 2014, och funderar faktiskt på att även sluta med kyckling helt. Idag finns det så mycket vegetariska och veganska alternativ! Jag är en hungrig person, och älskar att laga mat, så jag har redan ganska bra rutin när det kommer till att äta min mål om dagen, men jag måste äta bättre, näringsrik mat och minska på allt socker och onyttigt snacks.

  Sen måste jag få in träningen på ett bättre sätt. Jag promenerar väldigt mycket och under sommarhalvåret cyklar jag överallt så jag är ganska bra på vardagsmotion. I höstas behövde jag en förändring och sa upp mitt SATS-kort och blev medlem i Fitness Collection, och här måste jag få in en rutin. Jag tänker att det bästa är att varje vecka göra ett träningsschema som jag håller mig till, mer eller mindre! Rutinen ska vara att träna tre gånger i veckan, en bra vecka kan jag gå upp till fyra och en dålig ner till två - men alltid hålla igång.

 • Sluta vara rädd!

  Det får räcka nu. Jag pratade med en vän om det här då vi är precis likadana, och när vi säger det högt så låter det helt absurt. Det är inget sätt att leva. Det hänger kanske ihop med självkänslan, men är en stor puck för mig så det får en egen punkt. Jag är alldeles för rädd, för allt. Jag tar åt mig, av allt. Min hjärna går på högvarv, spelar upp scenarion som förmodligen aldrig kommer hända. Jag kan älta i oändlighet och konstant vara orolig. Jag har ju gått en del i terapi och lärt mig hur jag ska använda KBT-verktyg vilket jag kan ta hjälp av här, kanske ska jag även börja gå hos henne igen - det borde alla göra!

 • Prioritera dig själv

  Sluta lägga energi på alla andra än mig själv, det håller inte.

 • Utvärdera mera

  I andra ord, "hitta mig själv". Identifiera vad jag är bra på och vad jag är dålig på. Identifiera vad jag tycker om att göra, och vad jag inte vill vill göra. Gör en utvecklingsplan för livet, som inte behöver vara satt i sten.

 • Körkort

  Det är dags nu. Precis som alla andra höll jag på att övningsköra i ung ålder, men sedan flyttade jag hastigt till London när jag var 19 år och så blev inte själva körkortet av. Efter fyra år var jag hemma i Stockholm igen och då var det full fart med studier och karriär. Så det har bara inte blivit av.

 • Läs mer

  Jag hittar inga argument för att inte läsa. För mig är det både avslappnande och berikande. Man lär sig om andra, om sig själv eller världen. Läsning gör också att man blir bättre på att skriva!

 • Flytta

  Jag vill sälja min lägenhet och köpa en ny i en ny stadsdel. Jag känner mig inte hundra procent rofylld där jag är, det är inte lägenhetens fel, det bara är så. De flesta av mina vänner bor i Vasastan, på Östermalm eller vid Nytorget vilket gör att jag känner mig långt borta från alla, och lite ensam här i Hornstull. Det blir mest en övernattningsbostad, då jag sällan spenderar tid här. Jag vill ha en ny start! Håll tummarna.

 • Lyssna på kroppen

  ...och ta hjälp av den. Känn efter hur du mår, och gör efter det. Ibland har man inte lust att träna eller ens gå en promenad, men skulle kroppen kanske behöva det? Försök att göra det då. Ibland har man tackat ja till saker som kroppen egentligen inte orkar med, våga avstå då.

 • Sikta högt!

  Våga drömma. Jag har väldigt mycket idéer, jag kommer nästan dagligen på något nytt eller något som utvecklar en idé jag redan har. Sen sviktar självförtroendet, och jag gör inget av det. Jag måste börja med att skriva ner ALLA min idéer, konkretisera dem, och våga tro på dem. Åtminstone försöka. Det finns ett citat som jag ofta tänker på, "You miss 100% of the shots you don't take" av Wayne Gretzky, det är dags för mig att börja sikta, och skjuta.

 • Säg det högt

  Våga berätta vad jag strävar mot, och drömmer om för folk i min omgivning. Jag vet att det oftast bara har posivita effekter när man berättar för folk om vad man skulle vilja i framtiden, men jag tycker det är väldigt läskigt, och nästan skämmigt - för jag förminskar mig själv. Och vad om jag skulle misslyckas? Men vad om jag lyckas!

 • There's no time like the present

  När något känns jobbigt att göra är det lätt att man skjuter på det, det är mänskligt. Vissa saker kommer aldrig att vara roliga, som att betala räkningar, men andra saker går att träna på. Det här har åter igen att göra med min dåliga självkänsla. Det kan vara en konversation som jag behöver ta med någon, eller ett mejl jag inte vågar skicka. Gör det bara! Istället går jag runt och tänker på att göra det dagligen, ältar och vrider på hur jag ska gå till väga, och så har det plötsligt gått flera månader där jag lagt onödig energi på något.

 • Umgås mer med vänner

  Jag saknar det spontana och kravlösa umgänget med vänner. Idag gäller det att hitta tider i almenackan som alla kan träffas, och det är oftast inte så ofta som man önskar. Plus att man orkar mycket mindre än vad man gjorde förr. Det blir ofta att man ses under mer planerade förhållanden, uppstyrda middagar, drinkar på stan, matchade träningspass - det finns en plan. Men jag inser hur glad jag blir av att vara med mina vänner, jag skrattar massor, och får endorfiner, och för det behövs inget speciellt egentligen. Det räcker att man hinner ses på en kaffe mellan möten, promenerar gemensamt i samma riktning, handlar tillsammans, sitter på en bänk. Senast jag hade en vän över på middag sov hon på soffan i två timmar medan jag skrollade på mobilen, men det var lika härligt för det. Detta ska jag bli bättre på! Och peppa mina vänner till!
 • Experimentera med kläder

  Jag har de senaste åren försökt hitta min stil och hålla mig till den, vilket också innebärt en enorm garderobsrensning. Jag orkar inte ha för mycket kläder, för jag hinner inte ens använda allt. Jag gillar att bära bekväma plagg, jeans, basics, sköna tröjor - då känner jag mig bekväm i mig själv, och har alltid något att ta på mig. Men detta har resulterat i att jag faktiskt börjar känna mig lite tråkig. Min gardeob går i färgskalan svart-grå-beige-vit och det älskar jag, men ibland tror jag också att jag håller tillbaka för att jag tänker på vad andra skulle tycka. Kanske är det nu jag hittar min stil på riktigt! Och vågar fullt ut.


  Ska bli spännande att se vilka jag kan bocka av om ett år!

 

Write a comment

Bra mål. Ska också skriva ned <3

Bra Linn, bra förutsättningar för ett 2019, du vågar❤️

Comment