We cover several cities, choose one to explore!

Träning

Det här året har verkligen inte blrjat bra för mig vare sig när det gäller att sköta min kost eller träning. Hur dedikerad och taggad man än kan vara under långa perioder så är det inte mer än mänskligt att hamna inen svacka någon gång. Visst, jag har dragits med såväl förkylning som annat som förhindrat träning men allt sånt är egentligen bara dåliga utsäkter, det går om man vill så motivationen har helt enkelt inte riktigt funnits där.

Efter några veckors semester kände jag nu dock att det får vara nog. Nu är kosten tillbaka till ordinarie rutiner och träningen är på god väg. Har börjat med cardio för att komma ner lite i vikt, det blir så mycket lättare och roligare att börja träna styrka då.

Att dricka kolhydrater och energi överlag tycker jag är såååå onödigt...

Jag äter hellre min energi och då är osötat iste en bra törstsläckare...

...i alla fall för mig som tycker vanligt vatten är urtråkigt att dricka!

Är glad att jag har förmånen att ha Magnus som lojal partner i det hela - vi kör alltsomoftast samma kost och tränar ofta tillsammans. Det gör så mycket att ha en träningspartner - man sporrar och taggar varandra!

Jag har satt upp lite mål för mig själv, tänkte dela med mig av dem inom kort, kanske är ni fler som vill haka på tåget?

Kram M

En egenskap jag värdesätter högt hos mig själv är min upptäckslusta och nyfikenhet på nya saker, nya miljöer och situationer. När jag var yngre hamnade jag på ett högst monotont sommararbete på ett kontor. Jag vantrivdes varenda minut av att sitta med samma saker dag ut och dag in. Nyfikenheten sitter kvar, kanske därför jag läst flera olika inriktningar på universitetet och jag stänger ännu inga dörrar för att jag kanske sätter mig i skolbänken igen, älskar att lära! När jag var ung sa jag alltid att jag ska fortsätta att läsa livet ut, men så var jag ju en unge spm stämdigt satt med näsan i en bok - var det inte skönlitteratur så kunde det lika gärna vara en ordbok eller ett uppslagsverk.

Mitt resande runtom i världen är ytterligare ett uttryck för min nyfikenhet, de senaste åren har vi varit lite dåliga på att upptäcka nya destinationer av ren bekvämlighet men nu har vi sagt att vi ska försöka hitta lite nya resmål. I sommar har vi spånat på en riktigt kul upptäckarresa, första gången på tolv år (!) som vi satt av lite ledigt under sommarperioden.

Men nu till det jag egentligen tänkt komma till; är sugen på att testa en ny träningsform och tänkte kolla om någon av er har erfarenhet av Yoga och/eller Pilates? Yoga har jag testat vid ett tillfälle, på Charlotte och Anders bröllop i Paris häromåret. Jag gillade det och skulle verkligen vilja testa igen men vilken form ska man välja som nybörjare - finns ju massor att välja på? Pilates har ju varit väldigt populärt i Los Angeles i många år och jag känner många som är helt sålda - vad säger ni som testat?

Kram M

Häromveckan bjöd våra vänner Anders och Charlotte in mig och Magnus att testa en ny app tillsammans med dem. Appen heter Withings (kolla in deras hemsida för demo mm) och är kostnadsfri att ladda ner. Det appen gör är att den i första hand håller koll på din vardagsmotion - din telefon blir till en stegräknare som håller koll på hur du rör dig och de vänner du bjuder in blir dina sparringpartners då du ser hur många steg var och en har gått. Superkul sätt att motivera sig själv och andra att röra på sig, kanske till och med lite extra! Själv har jag bjudit in flera vänner, bl a Linda Bengtzing som pinnar på utan bara den, som en riktig Duracellkanin, haha!

Vill du kan du sen även komplettera appen med vardagsprodukter i hemmet såsom våg, febertermometer, pulsklocka osv - allt synkas till din app så att du får ett helhetsgrepp om din hälsa. Självklart är dessa produkter överkurs men kul om du gillar prylar och vill få den där totala överblicken!

I Appstore kan du ladda ner och testa Withings och se om det är något för dig!

Kram M

Ikväll hade jag den stora äran att vara inbjuden av Volvo för att fotografera de olympiska medaljörerna på plats i Volvos Showroom i Kungsträdgården. Eventet ägde rum strax efter det stora officiella hyllningsevenemanget i Kungsträdgården. Statsminister Stefan Löfven var såklart på plats för att framföra sina gratulationer.

Eftersom jag var anlitad som fotograf åt Volvo så vill jag inte lägga ut de bilder jag tog för deras räkning men bjuder på den härliga bilden ovan. Tog den precis när gänget anlände till showroomet; man ser verkligen hur lyckan är total hos den lilla tjejen som får ta en selfie med Pia Sundhage. Pia var faktiskt min idrottslärare ett kort tag när jag gick i grundskolan, hon vikarierade för vår ordinarie lärare. Jag kan väl utan att överdriva erkänna att hon lyckades betydligt bättre med landslaget än med mig, haha. En fantastisk kvinna är hon i alla fall!

Kram M

Strålande sol och knappt ett moln på himlen i Stockholm idag på kungens födelsedag! Nu blev det inget flaggviftande på slottsbacken för oss; vi åkte och uträttade lite ärenden och passade på att ta en lång powerwalk istället. Vi körde ett av motionsspåren vid Täby IP; superfint underhållet och skyltat. Så himla härligt att kunna vara utomhus utan tjocka kläder. Vet inte om det kanske var så att det är årets varmaste dag hittills - mötte massor av fjärilar precis överallt, kanske nykläckta för dagen?

Stannade sen till vid Täby Centrum och käkade middag på Melanders, en favorit sen länge - de har en chili,- mangosalsa som är hur god som helst! Eftersom Magnus varit borta så mycket den här veckan blir det en hemmakväll för oss ikväll, skönt att bara vara hemma och skrota ibland!

Kram M