We cover several cities, choose one to explore!

Hur har du det? Ligger du fortfarande i paltkoma efter julmaten? Själv börjar jag så smått vakna till liv igen efter juldvalan och förbereder nu för fullt inför nyårsfirande ikväll! Även om vi bara blir fyra till bords så blir det ju ändå en vända till matbutik, monopolaffären med glasflaskorna och en dejt med både dammsugare och mopp, då kändes det riktigt lyxigt och gott att tjuvstarta nyårsfirandet redan igår med ett glas Amarone och lite extra gott på tallriken; broccoli,- och blomkålsgratäng och en köttbit. 

Full fart på stan igår - men nu är allt förberett och klart!

 

Blev supernöjd med gratängen så här får du receptet:

Broccoli,- och blomkålsgratäng

(6 portioner)

1 stor bukett Broccoli

1 mellanstort Blomkålshuvud

3 dl grädde (jag valde matlagningsgrädde)

1 burk Creme Bonjour Extra Vitlök

1 Vitlöksklyfta

1 Gul Lök

Riven Ost

Salt/Peppar

Skär och bryt broccoli och blomkålen i mindre bitar, varva i en smord ungsfast form tillsammans med löken (som du skivat tunt), salt och peppar. Häll grädden i en kastrull, lägg i förskosten och låt smälta på medelvärme; pressa i vitlöksklyftan. Häll därefter gräddblandningen över grönsakerna i formen; avsluta med ett lager riven ost. Ställ in i ugn (200°C) i cirka 35 minuter. Märker du att gratängen får fin färg innan dess; lägg över lite ugnsfolie!

Smakar inte helt olikt en vanlig klassisk potatisgratäng om än med förre kolhydrater.

Vad äter du till nyårsmiddag? Här blir det skaldjur till förrätt, oxfilé till varmrätt och lite franskt till dessert - det mesta är som sagt redan preparerat och klart - nu är det bara jag själv klar!

Nu blir det därför ett långt varmt nyårsbad innan gästerna kommer: tänkte även testa min nya juliga peeling från Skincity - doftar underbart gott av nybakta kakor! Bort med det gamla och fram med ny fräsch hud inför 2015!

Kram M

PS!

Jag saknar era kommentarer i kommentarsfältet nedan, vore superkul att se dig där igen!

Write a comment

Hej mats och magnus jag önskar er gott nytt år och hundarna och puss och kram marie louise agerström i laholm

Låter riktigt gott med gratängen, ska testas! Ikväll är det skaldjur som gäller och gott bubbel till det såklart :) Desserten blir en mix av lite sött och syrligt, vit chokladpannacotta med passionsfrukt.
Håller väl med dig om att den flitiga kommentatorn inte riktigt gör skäl för sitt namn längre, bättring utlovas! ;)
Önskar er en härlig nyårsafton och såklart ett riktigt Gott Nytt År!... Show full »

Tack för gott recept! :) Håller på att plocka bort lite jul här och ska snart ta årets sista promenad innan jag ger mig på nyårsmaten. Här blir det hummer, älgfilé och lakritspannacotta. Amarone till maten och bubbel såklart! :) Önskar dig och de dina (och gästerna!) ett riktigt Gott Nytt År! <3
Kraaam!

Jag vet är dålig på det men brukar komentera på facebooksidan i stället förlåt mig för den fadäsen. Jag hoppas ni får ett riktigt gott slut och Ett Gott Nytt År vill jag också önska värdens bästa familj med namnet Carlsson. Tack även för din fina blogg följer den allt. kram på er.

Önskar Er ett underbart år 2015 och hoppas att vi ses nånstans...kram... :)

Tror jag kommit ur koman av julmaten. Drog i väg till gymmet i dag för att avsluta året på ett bra sätt ;) inget långt pass men lite träning är bättre än ingen :p I kväll ska jag göra något jag inte brukar. Spela bingolotto ;)

Gott nytt år till dig o din familj

Ja, förlåt jag har verkligen varit urkass på att kommentera. Ska försöka bättra mig för jag uppskattar verkligen att du delar med dig av ditt liv.

Just nu dejtar jag sängen och värmedynan men kanske blir 2015 det året då nacken håller sig i schack och jag kan orka lite mer roligheter....hoppas kan man ju....

Jag hoppas ni får en mysig och fin nyårsmiddag.

Jag önskar dig och Magnus ett ri... Show full »

Jag önskar er ett riktigt Gott Nytt År. Och hoppas att 2015 blir ett helt underbart år.Kramar till er.Annika

Här fejas det inför kvällen, mat lagas, tak knäskuras, korkmattorna skakas, och nyckeln ska gömmas. Grannarna ska få besök av oss :)
Ha nu ett riktigt Gott nytt år på er!!
Kram

Det ser verkligen gott ut! Ska testa det. Hoppas n får en fin nyårsafton!

Jag önskar dig och Magnus ett Riktigt Gott Nytt År 2015!

Kram!

Gott Nytt År på er!

Vi håller som bäst på med matförberedelser, vi kör på ugnsgratinerat blomkålsmos, rostas och en vinreduktion till det!

Hälsningar från en ny läsare

Önskar dej och Magnus ett riktigt gott nytt år också.
Din gratäng får allt prova nån dag också.
Ps kul med pratstunden här i Lidköping Ds

Hej
Jag ska fira med mor och far min fisksoppa med saffran till nyårs firande och tysk efterrätt från lidelh.gott nytt år önskar jag dej och Magnus o hundarna.

Gott Nytt År på er!

Gott Nytt År :)

Gott Nytt År! ????

Oj vad god gratängen ser ut så den ska jag göra i veckan. Gott Nytt 2015 och hoppas ni hade en supertrevlig kväll igår med "göteborgarna". Här skiner solen och vi har 20°, japp bor i Medelhavet och kan inte klaga på det ;) Igår åt vi lammfilér med rödvinssky och rättikagratäng och masserad färsk brocooli med herbalmare krydda och olivolja, testa- underbart gott. Efterrätten var en chokladfondant... Show full »

Låter jättegott! Måste testas:) gott nytt härligt år??

Gott Nytt År till er båda!
Kram

Vill önska dej och Magnus en god fortsättning på det nya året!

Comment