We cover several cities, choose one to explore!
Q&A med mig

För ett litet tag sedan bad jag er ställa lite frågor som ni kanske gick och funderade på, och här kommer svaren!

Hur mår du?
Jag har haft ett jobbigt år, dränerande privat av olika anledningar i samband med många omställningar, det har hänt lite för mycket utöver det vardagliga livet som jag behövt ta mig igenom. Detta har gjort mig trött och utmattad. Samtidigt har det hänt otroligt mycket roligt, och jag är mitt i en förändring skulle jag säga, så där som det är i livet ibland, med några års mellanrum varje gång. Min sommar har varit helt otrolig, över förväntan härlig, och inte allt som jag tänkt mig. Jag ser positivt på livet och framtiden, är förväntansfull på allt som kan hända och summa summarum mår jag bra. 

Var är du ifrån och var bor du idag? 
Jag är uppväxt i Saltsjöbaden utanför Stockholm, även kallat Saltis. Min familj bor fortfarande kvar, så jag brukar vara där ganska ofta och bara koppla av. Bor man i stan är det lite som att komma ut på landet, där kan man promenera i skogen, bada och åka båt. Jag har bott i Hornstull i snart två år och där har jag trivts väldigt bra. Men jag är sugen på att sälja min lägenhet och byta stadsdel.

Kan du förklara vad du jobbar med? Vad har du jobbat med förut?
Om vi ska ta det från början så har vi gjort det. Efter studenten kände jag väldigt starkt att jag ville bort från Stockholm och Sverige. Jag hade fåt nys om att man kunde åka utomlands och jobba som Au Pair, och började genast titta på engelsktalande länder då jag älskar engelska och såg det som ett bra tillfälle att bättra på den. Jag kom fram till att USA och Australien var för långt bort för mig så till slut landade jag i London. Där bodde jag först i 8 månader som Aupair innan jag började söka nya jobb och egen lägenhet. Jag fick ett bra jobb på en e-handelssajt där jag till slut fick ansvar för hela svenska marknaden, med ansvar för en under mig. Jag lyckades göra bra ifrån mig och slå rekord för sajten, men efter nästan två år ville jag gå vidare. Vid det här läget hade jag träffat min dåvarande engelske pojkvän, och bytt boende ett par gånger (ganska vanligt i London) innan jag till slut hittade något jag kunde kalla ett hem. Jag ville vidare och valde att börja jobba på byrå med digital marknadsföring och SEO. Mitt sista jobb i London var som Copywriter för ett stort varumärke, men då hade jag samtidigt börjat titta på skolor i Stockholm. Jag längtade hem till allt, och var sugen på att plugga.

Jag kom in på Forsbergs Skola hösten 2014 och började på deras tvååriga Copywriter utbildning. Parallellt med detta fick jag jobb på H&Ms marknadsavdelning och ansvarade för deras intranät som Redaktör, jag var så glad! Mitt förhållande tog slut och Stockholm var mitt hem igen, som jag saknat det. Under min utbildning ingick praktik som jag kom att göra på Styleby Magazine och Swedish Fashion Council, har nog aldrig varit lyckligare än när jag fick dessa erbjudanden. Jag fortsatte även att jobba på Styleby, och har gjort i olika former sen dess. När examen kom såg jag mig omkring för nytt jobb och efter många olika intervjuer fick jag jobb som Copywriter på & Other Stories.

Där blev jag ett år innan Fotografiska hörde av sig och ville ses för en roll hos dem. Efter flera möten för att försöka säkerställa att detta var rätt beslut för mig att ta, samt förstå vad rollen skulle innebära, tackade jag ja. Jag var taggad på mer ansvar och hade massa idéer och saker jag ville genomföra. Tyvärr blir inte allt som man tänkt sig, och inom 6 månader började jag känna mig utbränd, utmattad och negativ.

Jag ifrågasatte allt, och funderade vad jag verkligen ville göra med mitt liv. Jag pratade med min psykolog, och tog tid på mig att fundera. Jag kände att jag ville få vara mer kreativ och verkligen få utlopp för mina idéer, jag suktade efter att få bestämma mer över min vardag och samtidigt utvecklas, vara med och påverka. Efter massa support och övertygelse från vänner att sa jag upp mig, till vissas besvikelse. Men jag visste att jag följde mitt hjärta, även om det aldrig är enkelt. 

I samma veva sökte Thatsup en redaktör, en sajt jag följde slaviskt och älskar. Till min stora glädje och lycka var tjänsten efter några möten min, och sen dess har jag i lugn och stadig takt fått fler arbetsgivare. Jag jobbar alltså som Redaktör på Thatsup, och frilansande innehållsskapare, skribent, redaktör, journalist... jag har svårt att sätta en titel på mig själv. Jag jobbar bland annat frekvent med Styleby Magazine och i våras började jag skriva för DailyForni. 

Min röda tråd har alltid varit mode, och jag har hållit mig inom mediabranschen vilket jag älskar. Idag har jag dock så mycket mer att skriva och berätta om än mode, så som mat, resor, inredning, relationer, politik, karriär, psykologi, hälsa, djur, natur mm. 

Jag älskar mitt jobb idag, jag känner att jag har så mycket energi att ge, och är så lycklig att jag vågade ta klivet dit jag är nu, men är också tacksam för allt jag varit med om som har lett hit. Jag har sökt massor av jobb, gått på massor av intervjuer, fått vissa, blivit nekad massa. Tagit mig fram, visat driv och jobbat hårt. Jag vill tro att gör man allt det där kommer man komma dit man vill. 

Du verkar bra på att skriva, tycker du det är kul? 
Att skriva är en del av mig, jag får fram det jag vill säga mycket bättre i skrift och här får jag utlopp för min kreativitet. Jag gillar till och med att skriva mejl. Jag älskar att dela med mig genom att skriva, och inspirera andra. Mitt intresse för det visuella växer också, jag älskar att fota och redigera bilder.

Vad gör du på fritiden? 
Jag har blivit en riktig hemma-mysare. Jag älskar att laga mat, ha över vänner på middag, dricka vin, läsa, kolla serier, pyssla i hemmet och bara ta det lugnt. Annars älskar jag att äta på restaurang, åka båt, gå promenader i naturen, vara med familjen, resa och bada.

Vad röstar du på?
Jag vill att vi byter regering, jag kan inte förstå hur vi röstade bort Fredrik Reinfeldt. Centerpartiet eller Moderaterna.

Vem har du vart på dina semestrar med? 
När jag var i Frankrike med Surfakademin och Yogiakademin reste jag själv i två veckor faktiskt, jag pushade mig själv att flyga och ta mig fram på många resor med tåg och taxi fram och tillbaka i ett land där få kan engelska. För vissa är det ingen sak, men jag blir väldigt stressad av att resa generellt och speciellt själv, men jag vill utvecklas och pushar mig själv. Och jag klarade det galant!

I Portugal reste jag med ett gäng vänner, vi hade hyrt ett hus tillsammans i Södra Portugal. Nu senast var jag på Mallis med en tjejkompis. 


Min fina Alfons, 2003-2018 <3

Hund eller katt? 
Hund. Hundar är typ det absolut bästa jag vet, jag älskar hundar, vill prata med alla hundar, hade helst haft hundra hundar. Åh älskar dem.

Vilka är dina vänner?
Jag skulle säga att jag har typ åtta väldigt nära vänner, sådana som jag alltid kan ringa, träffar kontinuerligt och har en trygg och stabil relation med. Personer som älskar mig för den jag är och vice versa. Några av de är äldre och några av de är nyare bekantskapelser. Utöver det har jag ungefär lika många till jag verkligen håller kärt, många har jag känt nästan hela livet och hoppas jag får fortsätta göra. Känner mig väldigt lyckligt lottad att ha så fina vänner, och relationer som man älskar. Vänner betyder så mycket för mig, men något som kommit med åldern vilket är väldigt skönt är att om en relation inte känns bra, så är den inget att ha. Sen har man såklart bekanta som man tycker väldigt mycket om, men om man ska räkna nära vänner. Det enda jag kan tycka är synd är jag har haft en del killkompisar genom åren som försvunnit, eller man träffas inte så mycket, mest bara för att sånt är livet.

Av respekt för mina vänner går jag inte in på namn här, men det kanske blir ett inlägg längre fram.

 

Write a comment

Bra svar❤️

Comment