We cover several cities, choose one to explore!
Jeremy Olander om livet, Vivrant-festen i Stockholm och fansen – "ett väldigt fint community"

Den 11 december bjuder Jeremy Olander och skivbolaget Vivrant in till en stor klubbkväll på Fållan i Slakthusområdet. Förutom Olander själv spelar Hunter/Game, Dominik Eulberg, Marino Canal, MOLØ, Oling, DJ Clea och Hultmaskjina på festen som pågår mellan 22-05.

Jag catchade upp med Jeremy för ett snack om festen, fansen, livet i Stockholm och framtiden.

Hur känns det att få fixa en fest här hemma i Stockholm igen?
Sedan jag och Alex, min manager, drog igång Vivrant för 5-6 år sedan har det växt fram ett väldigt fint community kring festerna och labeln både i Sverige och i andra länder. I stort sett varje grej vi har gjort, i synnerhet här hemma, har gått bättre än vad jag någonsin har kunnat förvänta mig. Jag tror och hoppas också att folk som gillar det vi gör känner att de får valuta för sina pengar när de väljer att spendera en kväll med oss. Det är ett förtroende vi är sjukt stolta och glada över. Vivrant är globalt och nu i december kommer det folk hit från 12 länder, vilket känns absurt men sjukt kul!

Hur går det till när ni planerar en sån här fest?
Mitt management brukar i regel börja planeringen 8-12 månader innan speldatum med att hitta olika platser som passar den upplevelse vi vill skapa. Med Fållan började det redan 2019 när vi var och kollade på lokalen, precis när den hade börjat renoveras från slakteri och kontor till klubblokal. Vi har som regel att förnya oss varje gång och gör aldrig en Vivrant-fest på samma ställe mer än en gång. I en stad som Stockholm som inte har så stort utbud kan det vara en ganska svårt och tidskrävande process, men nu har vi en lista med drömlocations som vi betar av en efter en, så än så länge är det ingen kris.

Vi är i grunden en label och gör fester för att skapa möjligheter för våra artister att connecta sin musik med vår publik i ett live-sammanhang och hjälpa dem att växa och ta nästa steg i sina karriärer. Vi bokar uteslutande folk som antingen har släppt remixar eller original hos oss och det är något vi kommer fortsätta med. Det är viktigt för oss att det ska betyda något att vara en del av Vivrant och vi vill skapa värde för alla som anförtror oss med sina grejer.

Vad kan publiken förvänta sig av kvällen?
Vår målsättning i teamet är att ta nästa steg som arrangörer och skapa en överlägset bättre upplevelse än alla föregående grejer vi har gjort. Fållan tar nästan 2500 personer och är mer än dubbelt så stort jämfört med den största lokalen vi har varit på tidigare, och då måste ambitionsnivån sett till ljud, produktion, bar, bemötande och den generella upplevelsen från att våra gäster kommer in till dess att de går också dubblas. Mitt management jobbar aktivt med sponsorer och tack vare att Jägermeister och Guinness tror på oss kan vi investera väldigt mycket pengar i just produktionen.

Något särskilt dj-namn du vill lyfta fram lite extra?
Enkelt. OLING! En fantastisk producent och dj från Rättvik. Han är nästa talang på labeln och kommer släppa sin debut-EP hos oss i december. För mig är den bland de bästa releaserna vi har haft äran att släppa sedan vi drog igång. Han kommer också öppna stora golvet på Fållan och jag hoppas så många som möjligt kommer redan vid 22 för att checka honom. Om du frågar mig får man mest ut av en helkväll med elektronisk musik om man kommer tidigt och jobbar sig in i kvällen i takt med varje ny akt som går på. Det är vanligare att folk gör så i andra länder än här hemma, men jag hoppas!

Hur ser en vanlig vecka i ditt liv ut hösten 2021?
Inte jättespännande! Jag har varit pappaledig under hösten och vintern och varit mycket mer selektiv med spelningar. Det har dock varit grymt att få spela igen efter att restriktionerna har släppt och jag har haft några helt fantastiska gig under året. Samtidigt har det också varit nice att hänga mycket med min tjej, min kompisar och barnen på helgerna. Det är ovant för mig.

Har du något spännande på gång framåt, både individuellt och med Vivrant?
En del! Jag har ganska mycket roliga musikaliska samarbeten som kommer komma ut under nästa år, väldigt roliga klubb- och festivalspelningar, gamla alias som kommer återupplivas och sen kommer jag släppa lite grejer på andra labels än Vivrant som jag verkligen respekterar och uppskattar.

Biljetter till festen den 11 december hittar du här.

Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Write a comment